ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ ΚΛΗΜΗΣ
ΤΜΗΜΑ
ΙΔΡΥΜΑ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ GR
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ EN
Κλήμης Νταλιάνης
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΟΣ ΚΛΗΜΗ ΝΤΑΛΙΑΝΗ
Σημερινή θέση
Ο Κλήμης Νταλιάνης είναι Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και σήμερα.
Τίτλοι Σπουδών και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
- Μεταδιδακτορική διατριβή με τίτλο “Προστασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και διασφάλιση ελεγχόμενης πρόσβασης πολυμεσικής πληροφορίας, με ανάπτυξη κρυπτογραφικών μεθόδων χαοτικών χαρτών στο συχνοτικό χώρο”. 2. Μεταδιδακτορική διατριβή με τίτλο “Ευφυΐα και συναίσθημα σε διαδραστικά περιβάλλοντα”. 3. Διδακτορικές Σπουδές στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ που οδήγησαν στην απόκτηση του τίτλου του Διδάκτορος Μηχανικού του ΕΜΠ. 4. Προπτυχιακές Σπουδές στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.
Ερευνητικά ενδιαφέροντα
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στη τεχνητή νοημοσύνη και στις εφαρμογές της στην καινοτομία και επιχειρηματικότητα, στην κοινωνική υπολογιστική και στις νέες τεχνολογίες στο δημόσιο τομέα.
Σχετικά με το ΠΜΣ μαθήματα που έχει διδάξει
Διδάσκει από το 1998, έχοντας εμπειρία σε πληθώρα μαθημάτων όπως: Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων, Τεχνολογία Πολυμέσων, Τεχνολογία Νευρωνικών Δικτύων, Γραφικά Υπολογιστών – Fractals, Αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός, Λογικός και Συναρτησιακός Προγραμματισμός, Συμπίεση και Μετάδοση Πολυμέσων, Επεξεργαστές Ψηφιακών Σημάτων, Δίκτυα Υπολογιστών, Διαχείριση της Πληροφορίας και της Γνώσης, Ασφάλεια και Πρόσβαση στον Κυβερνοχώρο, Οργάνωση Δεδομένων στην Κοινωνία της Πληροφορίας, Διαχείριση Περιεχομένου στον Παγκόσμιο Ιστό, Ψηφιοποίηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Ηλεκτρονική Επεξεργασία και Βάσεις Δεδομένων, Ηλεκτρονικό Εμπόριο.
Συνοπτική περιγραφή ερευνητικού- συγγραφικού έργου και γενικά στοιχεία για την αναγνώρισή του
Το συγγραφικό και ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε περιοδικά, συλλογικούς τόμους και εισηγήσεις σε συνέδρια. Το ερευνητικό του προφίλ στο Google Scholar είναι: https://scholar.google.com/citations?user=vd7COBsAAAAJ&hl=en&oi=ao
Ακαδημαϊκή- επαγγελματική εμπειρία και δραστηριότητα
Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή, υποβολή ή εκτέλεση περισσότερων από 30 ερευνητικών και αναπτυξιακών προτάσεων σε πλαίσια προσκλήσεων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας της Ελλάδος, του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει διατελέσει μέλος επιτροπών αξιολόγησης ερευνητικών προγραμμάτων και επενδυτικών σχεδίων για το Υπουργείο Παιδείας (Ελλάδα), για την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (Ελλάδα), για το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (Κύπρος), για το Ίδρυμα Χρηματοδότησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (Ρουμανία), για το Εθνικό Κέντρο Επιστημών (Πολωνία), για το Ερευνητικό Συμβούλιο Φυσικών Επιστημών και Μηχανικής (Καναδάς) και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης έχει διατελέσει μέλος εκλεκτορικών σωμάτων και επιτροπών αξιολόγησης διδακτορικών/μεταπτυχιακών διατριβών σε ΑΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού στα Ιδρύματα: University of Jeddah (Σαουδική Αραβία), Otto von Guericke University Magdeburg (Γερμανία), Sant Longowal Institute of Engineering & Technology (Ινδία), Athabasca University (Καναδάς).